Middagsmad Opskrifter Tilbehør

Bearnaise til din weekend

Bearnaise … Sagnomspunden, smilfremkaldende, dekadent, lad-mig-slikke-skeen yndlingssauce. Min fars version er uovertruffen og minimerer risikoen for, at din sauce skiller. Når saucer skiller, er det ofte, fordi man ikke har temperatur-udlignet. Æg, der hurtigt møder høj varme, resulterer i røræg – også i dine saucer eller cremer. For et super resultat ’snyder’ vi her med en blender.

 

Opskriften er fra min kogebog ‘Kærligheden til mad’ som kan købes i boghandlere landet over (find link på forsiden af JUM!) og på saxo.dk Fotos: Columbus Leth

TIL 4 PERSONER

6 pasteuriserede æggeblommer

375 g smør (og ja, det er korrekt!)

2-3 spsk bearnaiseessens

1 håndfuld frisk estragon

 

Sådan gør du:

Tag æggeblommerne ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur. Smelt smørret og lad det afkøle.

Blend eller pisk æggeblommerne luftige. Tilsæt essens og blend eller pisk igen grundigt. Tilsæt ca. 1⁄2 dl af smørret ad gangen under konstant blendning eller pisk- ning. Tilsæt alt smørret, indtil konsistensen er helt jævn og glat. Hak estragonen og rør – ikke blend – den til sidst i saucen.

Hæld saucen i en gryde med tyk bund og opvarm meget langsomt under konstant piskning. Tag indimellem gryden af blusset og tjek temperaturen med lillefingeren. Saucen skal ikke være brændende varm, men lidt mere end lun. Bearnaise kræver kærlighed og opmærksomhed. Og der- for smager det også så uhyggeligt godt!

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar