Middagsmad Opskrifter

Burrata-pizza (!)

Lav denne pizza, så snart du får mulighed for det! Du vil aldrig fortryde det, for det er en helt fantastisk pizza. Burrata er en større, mere flydende og cremet version af en mozzarella-ost. Du kan få den hos en ostehandler, en delikatesse eller en italiensk købmand. Spis burrataen alene med modne lækre tomater, olivenolie og basilikum eller på denne pizza. Det bliver ikke bedre!

Opskriften er fra min kogebog ‘Kærligheden til mad’ som kan købes i boghandlere landet over og på saxo.dk) Fotos: Columbus Leth

1 portion pizzadej evt min egen:

PIZZADEJ

I mit køkken skal pizzadej være tynd, sprød og lidt salt. Det er denne, den er nem at lave, og du behøver ikke vente på, at den hæver.

25 g gær
4 dl lunkent vand

350 g tipo 00 hvedemel

300 g hvedemel
3 spsk Maldon salt

durummel til bunden

Opløs gær i vandet. Rør tipo 00 mel i. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, tilsæt salt og ælt dejen grundigt. Hvis der er tid, så lad dejen hæve 30 minutter, men det er ikke strengt nødvendigt.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Rul dejen tyndt ud. Kom bagepapir på en bageplade og hæld durummel udover. Læg pizzadejen ovenpå og kom fyld på pizzaen. Bag pizzaen 15-20 minutter.

FYLD TIL BURRATA PIZZA:
1 portion sugo di pomodoro (fra min kogebog). Ellers blend 1 dåse flåede tomater, med 1 dåse tomatkoncentrat, 1/2 fed hvidløg, salt og peber, eller køb en god økologisk tomatsauce.

2 burrata-oste
frisk basilikum
god olivenolie
Maldon salt og friskkværnet peber

Lav pizzadejen og tomatsaucen. Alternativt kan du købe noget, der er lavet på forhånd, men for at få det bedste resultat, skal du lave begge dele selv.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Udrul pizzadejen så tyndt som muligt og kom den på en bageplade med bagepapir. Fordel tomatsaucen på den udrullede pizzadej. Åbn den ene burrata og kom skefulde af den cremede ost på pizzaen og bag den i 15 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen. Fordel den anden burrata-ost med en ske ud over den varme pizza og dæk den med masser af frisk basilikum. Hæld lidt olivenolie og salt og peber over det hele – og nyd en af mine største livretter.

Velbekomme

Julie

Du kunne også være interesseret i...

2 Kommentarer

  • Svar
    Britt
    6. april 2018 kl. 18:39

    Hvor kan man købe burrata?

    • Svar
      Julie Zangenberg
      10. april 2018 kl. 11:16

      Hvis du er bosat i Kbh har Torvehallerne det for det meste. Ellers hør din ostehandler:)

      Kram team JUM!

Efterlad en kommentar