Desserter & bagværk Opskrifter

Den mest lækre (og nemme) citronsorbet

Jeg har eksperimenteret mig frem til, hvad jeg synes, er den perfekte balance mellem syrlighed og sødme. Her får du den nemmeste og lækreste version. Jeg serverer den tit til dessert, da det er dejligt med noget frisk og let at rense munden med efter en god middag. Men den er også dejlig bare at have stående i fryseren som daglig selvforkælelse og et alternativ til købeisen.

 

Opskriften er fra min kogebog ‘Kærligheden til mad’ som kan købes i boghandlere landet over (find link på forsiden af JUM!) og på saxo.dk Fotos: Columbus Leth

TIL 4 PERSONER

fintrevet skal af 4 citroner

saft af 11 citroner
5 dl sukker
5 dl vand
frisk mynte

Riv skallen af citronerne og pres saften af dem. Kog sukker op med vand under omrøring og lad det langsomt blive opløst. Stil det til side, når væsken er helt klar som vand.

Bland hurtigt citronskal og -saft i. Lad det stå, til væsken er kølet helt ned. Rør i det undervejs. Blend og si væsken, så citronskallen bliver siet fra.

Hæld væsken i en frysebeholder med låg og kom den i fryseren i mindst 7 timer. Rør rundt hver anden time, indtil den er helt frossen. Server sorbeten i rustikke kugler i glas og gerne med lidt hakket mynte på toppen.

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar