Middagsmad Opskrifter

Fried chicken af Thomas Rode

Min ven, top-kok Thomas Rode, modtog min udfordring: at lave min livret, fried chicken, på en måde han selv kunne stå ved. Altså uden e-numre og GMO, uden tilsat sukker, og gluten- og laktosefri. Og ikke overraskende fik han fremtryllet gudeføde med hans lækre, naturlige råvare og smarte teknik. Her er opskriften til dig!

Gå til JUM!s instagram for at se video fra dagen, og besøg Rodes nye projekt: rigtigmad.dk (klik her), hvor han leverer 100% naturlige og rene råvare til din dør. Brug koden RIGTIGSOMMER derinde, så får du første måned til 1 kr!

FRIED CHICKEN A LA ZANGENBERG (med coleslaw og persillemayo)
Aftensmad til 2
4 store kyllingeoverlår, tørret på en tallerken utildækket i køleskabet natten over, helst med ben
0,5 stk Citron, saften og den revne gule skal
Lidt habanero chili, fint hakket
1 fed hvidløg, pillet og skåret i tynde skiver
1 stk Fennikelknold, befriet for toppen og stokken og skåret i fine strimler
2 stk Endivie, befriet for de yderste blade og skåret i fine strimler
0,5 stk Courgette, og skåret i fine strimler ( undgå midten med kernerne som er ret blød )
1 stk  Grønt æble, og skåret i fine strimler
Mayonnaise
(Lav den grønne olie i forvejen, eller lav blot mayonnaisen og hak 1/3 af persillen og vend den i)
SØRG FOR AT ALLE INGREDIENSER HAR STUE TEMPERATUR
0,5 bdt Bredbladet persille
2,5 dl Jomfruolivenolie ( 2 dl hvis du vælger at hakke persille og vende den i )
2 økologiske æggeblommer
1 tsk Dijon sennep
Friskkværnet salt og peber
  1. Sæt en tykbundet gryde på blusset og skru op for varmen. Drys den med havsaltflager, det fint snittede hvidløgsfed, finthakket habanero chili og den revne citronskal.
  2. Læg de tørrede kyllingeoverlår med skindsiden nedad og giv dem ca 60 min ved svag varme. Vend dem efter 50 minutter og sluk for varmen.
  3. Kom strimlet fennikel, endivie, courgette i en si med lidt salt ( 5 – 6 g pr kg ) og lad det trække ca 25 min. Knug overskydende vand fra.
  4. Pisk mayonnaisen og vend den sammen med grøntsagerne og æblerne
  5. Anret de sprøde lå med det sprøde skind op ad og byde “slaw’en” til

 

Velbekomme!

 

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar