Middagsmad Opskrifter

Steg den PERFEKTE bøf – how to

Bøffer på grillen ville måske være at foretrække, men jeg foretrækker faktisk denne version på pande (20 min max) – med smør – året rundt. Køb smukke stykker kød med hjem i aften og gør din bedre halvdel/dine gæster glade helt ind i sjælen. Som man kan se på billedet, blev det min skuespiller-veninde, Julie Christiansen, jeg forkælede med bøffer sidste uge – dejligste aften!

 

Du skal bruge:

2 bøffer (Kødet: gå efter kød der er smukt rød og med en god fedt marmorering)

50 gr smør

Frisk rosmarin

Frisk timian

Et helt hvidløg (bemærk – ikke kun de små fed – et helt hvidløg samlet)

Salt

Peber

 

Tag bøfferne ud af køleskabet og lad dem få tæt på stuetemperatur. Gnid dem godt med salt og peber.

Varm en pande godt op. Det må gerne ryge fra den.

Kom derefter halvdelen af smørret på panden og lad det smelte.

Skær hvidløget over. Kom den ene halvdel ned i smørret med den ‘opskårrede’ side nede i smørret.

Lig nu dine bøffer på panden. Kom rosmarin og timian hvor end der er plads på resten af panden.

Giv den ene side 3 min ca (medium rare går jeg efter).

Kom resten af smørret på panden.

Vend dine bøffer og giv dem 2-3 min. Tag en ske og ‘bad’ dine bøffer med smør/hvidløg/krydderurte-blandingen fra panden undervejs.

Tag bøfferne af panden til en tallerken, hæld al væde fra panden over bøfferne, lig de bagte hvidløgsfed over og ligeledes rosmarinen og timianen. Lad det stå en 5-7 min før du serverer.

Jeg lover det er JUM!

Velbekomme!

Julie

 

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar