Morgenmad Opskrifter

Jordbær-blomkål smoothie og hjemmelavet cashewmælk

Smoothie:

Ingredienser til 2 store portioner:

  • 2 dl eller 120 gram frosne økologiske jordbær
  • 2 dl hakket blomkål buketter
  • 4 dl cashewmælk (usødet-gerne hjemmelavet) eller kokosmælk, mandelmælk
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 spsk Plantforce synergy protein pulver med vanilje-smag
  • 1 spsk lecithin granulat eller 1 spsk kokosolie.

Pynt

  • 1 tsk chiafrø
  • ½ tsk bipollen
  • 1 spsk frisk havtorn

Cashewmælk

  • 1 dl cashewnødder (ligget i blød i vand i minimum 6 timer)
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 3 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 dadel uden sten
  • 1 spsk Lecithin Granulat eller 1 spsk kokosolie

Blend det hele sammen i en blender og si mælken over en skål.

Blend nu 4 dl af cashewmælken sammen med ingredienserne til smoothien.

Blend indtil den er lækker cremet. Tilføj olie efter du har blendet . Smoothien serveres kold og spises med det samme. Undlad olien, hvis du tager din smoothie med på farten. Så kan du nøjes med chiafrø. Olien skal spises med det samme for ellers harsker den.

Pynt smoothien med chiafrø, havtorn og bipollen.

 

Matchalatte

  • 1 lille, normal tsk matchapulver eller 1 ”matcha tsk.”

Kog noget vand og lad det stå og køle af, så det ikke er 100 grader (hvis vandet koger, dræber det antioxidanterne i matcha’en og det mister meget af sin sunde værdi).

Blend alle ingredienserne sammen til cashewnøddemælken.

Hæld det varme vand i en skål med matchapulver og pisk det fintBrug en mælkeskummer til at varme mælken op. Hæld matchateen op i en skål sammen med det opvarmede mælk, rør rundt og nyd din hjemmelavet matcha-latte.

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar