Morgenmad Opskrifter Tilbehør

Julies nøddemælk

Du kan købe nøddemælk, men du kan lige så nemt lave det selv.

Her er min version af nøddemælk. Gør det evt. til en vane at lave i weekenden, så du har til ugens smooties, grød, bagværk og varme drikke.

Opskriften er fra min kogebog ‘Kærligheden til mad’ som kan købes i boghandlere landet over (find link på forsiden af bloggen) og på saxo.dk Fotos: Columbus Leth

Nøddemælk

Et lidt sundere og yderst velsmagende alternativ til almindelig mælk er nødde- mælk. Du kan bruge det i kaffen eller teen, men det er også lækkert i kager, smoothies eller over dine morgenmads- produkter. Lav en stor portion i starten af ugen, for tro mig: Man bliver vild med det!

2 dl cashewnødder eller andre nødder
6 dl vand
2 tsk vaniljepulver
2 dadler uden sten
1 spsk kokosolie
1 knsp salt

Læg nødderne i blød i koldt vand i min. 6 timer, gerne natten over. Si iblødsætningsvandet fra.

Blend alle ingredienserne sammen i en kraftig blender i min. 3 minutter.

Kom en ultra finmasket si over en skål (køb evt. en nøddepose online eller læg et tyndt viskestykke over en si eller et dørslag). Si mælken igennem. Rør eller mas den resterende nødde- masse lidt, så du får maksimalt ud af det.
Stil mælken på køl i min. 2 timer. Omrør eller ryst mælken før anvendelse. Enjoy!

Velbekomme!

 

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar