lagkage_glaze_Ditte_Julie2

PIGER, så er kagen til alle jer, som E L S K E R rosa og guld, som mig – eller i hvert fald bare glimmer! Den ultimative tøselagkage med rabarber, pink og guldstøv! Jeg har kastet min kagekærlighed på glaze og marcipanomslag, i nye toner – hvad synes I om det?  Marmoreret marcipan eller stampet marcipan, som her, er så smukt og dekorativt – synes jeg 🙂 Mit kagehjerte har en fest!

Jeg har stampet mit marcipanomslag med små tryk af fjer, og herefter penslet med guldstøv. Så har jeg lavet guldkrymmel af hvid chokolade og penslet blåbær med guldstøv, og dermed lavet små guldkugler. Pyntet af med orange skovsyrer, idet de er en smule mere rabarberfarvet og sarte end de søde skovsyrer er.

Kagen indeholder en nøddebund a la en christianshavnerkage med et strejf af lakrids, bagte rabarber med vanilje, en rabarbermousse og en yoghurtmousse yderst. Kagen har fået et lag rosafarvet glaze med lidt rosadust fra Mill&Mortar, et marcipanomslag i rosafarvet. Alt i alt DEN U L T I M A T I V E TØSELAGKAGE <3 !!

Opskriften på denne lækre lagkage finder I under billderne.


Til 14 personer

Nøddebund
150 g hasselnødder
100 g mandler
1,5 tsk vaniljesukker
1,5 tsk bagepulver
40 g Digestive fuldkornskiks
20 g Mariekiks
150 g æggehvider
300 g lyst rørsukker
1,5 tsk lakridsgranulat

Nøddebunde: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen med lakridsgranulat. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir (diameter 22 cm) og bag den ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. til kagerne har sat sig. Lad bunden køle af inden kagen samles. Rengør formen og læg bunden tilbage i formen og læg et stykke kageplast ned lang siden.

Bagte rabarber
200 g rabarber
1 god vaniljestang
70 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal

Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 1-2 cm rabarberstykker). Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fintskrevet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160 grader i 30 min. Fjerne den komme vaniljestang, og lad dem køle lidt af. Læg dem oven på kagen, og forbered moussen.

Rabarbermousse
1,5 blade husblas
150 g rabarber
70 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
1,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citron saft og skal. Blend rabarberne til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk fløde til flødeskum og vend den i massen. fordel rabarbermoussen over kagen og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer.

Yoghurtmousse
6 blade husblas
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3,5 dl A38 1,5 %

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose.

Befri kagen fra springformen og placer den på en papplade evt. . Anvend en kageringe der er ca. 24 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten. Placer bunden i  midten af kageringen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i 1 time til den har sat sig og stil den herefter på frost i mindst 3 timer, til den har er frossen (eller gerne natten over). Befri kagen fra kagering og kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten.

Glaze
6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lidt hvid pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

Marmoreret marcipanomslag
300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – hvid, rosa og gul
1 dl piskefløde

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen (lav gerne båndet en 5 mm mindre en kagens højde). Pisk fløden til flødeskum, og smør kagerne op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd.