Desserter & bagværk Livsstil Middagsmad Morgenmad Opskrifter Salater Tilbehør

Påsketema: Påske på slottet hos Clara Rosenkrantz

Kom med til påske på slottet og få på samme tid de lækreste opskrifter til dit eget påskegilde! Gæsteskribent på JUM!, madblogger og slotsfrue, Clara Rosenkrantz viser os hvordan påsken bliver fejret hos hende – på mest overdådige og fantastisk dekadente facon.

Clara:

Alle højtider er særlige, men Påsken har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Vinteren går på held og foråret venter lige rundt om hjørnet. Lyset vender tilbage og fuglene synger lystigt og humøret stiger i takt med at forårsstemningen breder sig. Mange familier har traditioner omkring Påske, men jeg tilslutter mig et ordsprog jeg har fra en af mine venner, en rigtig levemand og han forstår at fejre livet.

Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi

Som betyder, at Julen fejrer du med familien, men Påsken den fejre du med hvem du vil. Det giver mulighed for, at samles om god mad, nærvær og en dejlig løssluppen fejring af foråret.

Jeg synes derfor det er skønt, at fejre foråret med et påskebal med dem man har kær og give de gamle traditioner et tvist. Så længe der er dejlig mad, lækre drinks og finurlig påskepynt kan det kun blive en fest.

Jeg har i år valgt, at dække op til påskefest med masser af høns og de smukkeste farverige forårsblomster og allieret mig med https://www.prettydayflowers.dk Hun har lavet de fineste blomster decorationer som vil pynte på et hvert påskebord.

Menuen er traditionel med et krydret orientalsk tvist.

Menu:

Bellini pyntet med stjernefrugt

Denne drink er opfundet på den legendariske Harrys Bar i Venedig. Den har en smuk gul farve som er perfekt til påske.

 

Ingredienser til 6 personer

7, 5 dl tør prosecco

5-6 modne ferskner, dåse ferskner kan også bruges bare de er af god kvalitet.

2 spsk. Agave sirup

Saften fra 1 citron

1 stjernefrugt

 

Fremgangsmåde:

  • Skræl fersknerne og fjern stenene. Kom derefter fersknerne i en blender. Kom sirup samt citron saft i og blend det hele til en fin puré.
  • Skær stjernefrugten i tynde skiver samt giv dem et lille snit så de kan sættes på kanten af et glas og pynte.
  • Fyld glassene op med omkring en tredjedel fersken puré og sæt stjernefrugten på kanten. Derefter toppes der op med prosecco, server straks.

 

Vagtelæg med estragon salt og svampemayo

Ingredienser: 6 personer

Vagtelæg regn med mindst tre æg per person. De små æg er yderst delikate og er så fine med deres plettede skal.

 

Fremgangsmåde:

  • Kom en gryde med vand i kog, kom derefter forsigtigt de små æg i. Da de er ganske små skal de kun have 3 min. Hæld derefter koldt vand over og lad dem hvile inden servering. De smager ganske fint kolde men man kan også servere dem lune.

 

Estragon salt

Ingredienser:

1 bundt tørret estragon

50 g. Groft salt

 

Fremgangsmåde:

Bland salt og estragon i en blender til en fin lysegrøn blanding.

Server i en skål eller lille fad ved siden af vagtel æggene.

 

Svampemayonaise

Ingredienser:

2 pasteuriserede æggeblommer

2 dl. Vindruekerneolie

100 g. Svampe efter eget valg eller eksempelvis portobello

Cidereddike

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde:

  • Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Svits dem derefter på panden i smør og lad dem køle af.
  • Det er vigtigt, at ingredienserne til selve mayoen har stuetemperatur. Start med, at piske æggeblommerne til de bliver hvide. Derefter piskes olien samt eddike forsigtigt i. Forsæt med, at piske indtil den rette konsistens opnås.
  • Derefter vendes svampene i og der smages til med salt og peber.

 

Stenbiderrogn, ærteblinis og avocadocreme

Ingredienser: 6 personer

250 g Stenbiderogn

 

Avokadocreme:

1 stor avokado

2 dl hytteost

1 bundt persille

skallen af en revet citron

1 halvt fint hakket løg

 

Ærteblinnis

150 g fine ærte

1 æg

60 g græsk yoghurt

3 spsk. Hvedemel

Smør til stegning

 

Fremgangsmåde:

  • Kog ærterne et par minutter
  • Kom derefter ærter, æg, mel, yoghurt, samt salt og peber i den blender. Blend i cirka 4 min.
  • Derefter varmes en pande og blinis steges som små mini pandekager. Lad dem køle lidt af inden anretningen.

 

Avokadocreme

Fremgangsmåde:

  • Riv citron skallen fint på et rivejern og undgå at få det hvide med da det kan have en bittersmag.
  • Hak persillen og løg fint.
  • Mos avokadoen sammen med hytteosten, kom derefter persille, løg og citronskal i.

 

Anretning:

Kom de små ærteblinis på et fad eller portionsanret på en tallerken. Kom en god tsk. Avokadocreme på og kom derefter en tsk. Stenbiderrogn på. Jeg serverer ca. 3 til hver. Stenbiderrogn er en fantastik spise og så er det også en forårsbudbringer.

Når det atter er sæson for stenbiderrogn ved man nemlig, at der er forår i luften.

Marokkansk lamme gryde med Bulgur

Ingredienser:

900 g. Fersk lammekød i tern

2 fed knust hvidløg

1 spsk. Revet ingefær

1 spsk. kanel

4 tsk. Paprika

1 del. Olivenolie

4 hakket løg

2 dåser hakkede tomater

8 dl. Okse eller hønsebouillon

1,5 dl. Appelsinsaft

Skallen fra ca. 2 appelsiner

16 svesker uden sten

Salt

Peber

 

Bulgur

6 dl Bulgur

18 dl. Grønsags Bouillon

25 g mandler

50 g tørrede abrikoser

1 bundt frisk Mynthe

 

Fremgangsmåde:

  • Rør hvidløg, ingefær, kanel, paprika og olivenolie sammen og vend kødet i. Lad kødet trække minimum 8 timer og gerne en hel nat.
  • Svits kødet i en stor stegegryde sammen med det hakkede løg.
  • Kom tomat, svesker, bouillon, appelsinskral og saft i og lad retten simre ved svag varme omkring 30 min. Smag derefter til med salt og peber.

 

Bulgur

Fremgangsmåde:

  • Bring grønsagsbouillonen i kog tilsæt bulguren og lad det koge i ca. 10 min. Lad den hvile i gryden underlig låg i 5 min.
  • Hak mandler, abrikoser og Mynthe fint.
  • Kom bulguren op på et fad og drys med mandler, abrikoser og Mynthe derefter er bulguren klar til at blive serveret med lammegryden.

Citron fromage med kardemomme ristede pistacie nødder

Ingredienser: 6 personer

4 blade husblas

3 stk. hele pasteuriserede æg

100 g sukker

3 citroner det er vigtigt at de er økologiske da der både skal bruges saft og skal

¼ l piskefløde

1 god håndfuld pistacienødder

1 tsk. kardemomme

 

Fremgangsmåde:

  • Husblasen udblødes i vand.
  • Æg og sukker piskes lyst
  • Kom den opløste husblas op i en gryde og smelt den ved svag varme. Hæld derefter citronskræld og saft ned i gryden.
  • Rør derefter husblas og citron massen ned i skålen med æggemassen det er vigtigt at der røres rigtigt godt da der ellers kan opstå klumper.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend den i massen.
  • Kom fromagen i små portionsglas og sæt dem på køl i mindst 4 timer.
  • Før serveringen hakkes pistacie og kardemomme. Derefter ristes de på panden ved svag varme i omkring 4 min. Inden serveringen drysses de hen over glassene med fromage i. Jeg synes det giver et uhøjtideligt og festeligt look at bruge forskellige glas. Men hvis man ønsker et mere samlet udtryk kan ens glas også være fint.

Chokolade vagtelæg og kaffe.

For at skabe samling på menuen har jeg valgt at starte og slutte med festlige vagtelæg.

Derfor er der chokolade vagtelæg til kaffen. De kan købes i velasorterede chokoladebutikker.

Disse er lagt i små reder lavet af birkegrene og pyntet så fint af https://www.prettydayflowers.dk

 

Gør jer selv en tjeneste og følg med på Clara’s Instagram: @clararosenkrantz

Og besøg hendes blog: www.clararosenkrantz.dk 

 

Velbekomme og god påske!

JUM!

 

 

 

 

Du kunne også være interesseret i...

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar