Middagsmad Opskrifter

Pasta al forno con prosciutto – skinke og pasta i fad

You know you want it! Og i denne kulde, fortjener vi altså lidt ekstra comfort food.

Da jeg var barn, lavede min mor denne nemme og velsmagende ret, dagen efter hun havde lavet skinke til aftensmad. På den måde blev hele skinken udnyttet: skinke til aftensmad, skinke- skiver til sandwich dagen efter, skinke og pasta i fad til næste dags aftensmad – og resterne af det fad med på madpakken dagen efter igen. Hun er en smart kvinde, min mor. Hvis du ikke har kogt en skinke, så køb det af din slagter/delicatesse.

Opskriften er fra min kogebog ‘Kærligheden til mad’ som kan købes i boghandlere landet over (find link på forsiden af bloggen) og på saxo.dk Fotos: Columbus Leth

TIL 4 PERSONER

1 portion kogt pasta, (ca. 300 g ukogt)

25 g smør
ca. 500 g kogt skinke
1 portion sugo di pomodoro eller 1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
1 fed hvidløg
1⁄2 brød
2 dl olivenolie
Maldon salt og friskkværnet peber
1 håndfuld finthakket persille
4 dl revet mozzarella

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Smør et fad med smør og kom den kogte pasta i bunden af fadet.

Skær skinken i tern, fordel den over pastaen og hæld tomatsaucen over (sørg for at blende de flåede tomater, hvis der er store stykker i).

Hak hvidløget fint og skær brødet i tern. Kom brødstykkerne i en skål sammen med olivenolie, hvid- løg, persille, salt og peber. Fordel brødblandingen over retten og drys med revet ost.

Bag retten i ovnen 15-20 minutter.

Velbekomme

Julie

Du kunne også være interesseret i...

3 Kommentarer

  • Svar
    Chalotte
    22. februar 2018 kl. 18:54

    Hej Julie
    Måske er mærkeligt spørgsmål men hvor meget er 1/2 brød?🙄😉
    Kh chalotte

    • Svar
      Julie Zangenberg
      25. februar 2018 kl. 14:33

      Det er så godt du spørger! Ca. 4 håndfulde brødtern. Giver det mere mening?
      Kram JUM!

    • Svar
      Julie Zangenberg
      25. februar 2018 kl. 14:34

      Og lad os endelig vide, hvordan den bliver;) God søndag.

Efterlad en kommentar