sommerlagkage_Ditte_Julie_jensen

Lækker sommerlagkage med masser af hvid chokolade og bær. Lavede denne sommerlagkage til en veninde, som skulle fejre sin fødselsdag.

Sommerlagkage med hvid chokolademousse og bærmousse
Til 20 personer

(TIP; Start med den hvide chokolademousse, da den skal stå længe på køl)

Blondie – bund
140 g smør
140 g god hvid chokolade
3 æg, str. S/M
75 g lyst rørsukker
60 g hvedemel
En knivspids salt

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (28 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag bunden ved 180 garder varmluft i ca. 25-30 min. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i springformen, som fores langs kanten med kageplast.

Hvid chokolademousse
3 blade husblas
250 g hvid chokolade
6 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokolademousse luftig med en elpisker og hæld moussen ud over bunden. Stil kagen på køl imens du forbereder bær symfoni-moussen.

Bær symfoni-mousse
4 blade husblas
1 vaniljestang
4 spsk lyst rørsukker
400 g frosne bærsymfoni
1 økologisk citron, saft og skal
4 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, bær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld moussen ud over kagen, og stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Pynt
Friske hindbær, jordbær og blåbær
Spiselige blomster, evt. roser
Lidt guldstøv fra Mill & Mortar

Kagen befries for kageplast og springform, og placceres på et ønsket fad. Dekorer af med lidt pynt.